NYHETSBREV 2: 2018 AAbrf.se skapar mer attraktiva bostadsrättsföreningar

En artikelserie i fem delar på AAbrf.se om hur man får en mer attraktiv bostadsrättsförening

Här nedan finner du en artikelserie i fem delar från Fastitia med tips för vad som kännetecknar en mer proaktiv och affärsmässigt driven bostadsrättsförening och som sannolikt kan hamna i en betydligt bättre ekonomisk situation, i en eventuellt vikande marknad framöver, till skillnad från de bostadsrättsföreningar i närområdet som inte alls planerat för detta eller ens har en plan för hantering av nödvändiga aktiviteter inom föreningen och/eller för de förändringar som löpande kommer utifrån dvs från marknaden/omvärlden.

Denna artikelserie kommer löpande att publiceras och uppdateras här på vår unika förvaltnings och utbildningstjänst för kvalitetsutveckling i bostadsrättsföreningar AAbrf.se (se mer under Våra Nyheter).

Tycker du att dessa frågor är intressanta? Lägg då in en bevakning av denna sida.

Se även fler förslag för en bättre bostadsrätt här på Fastitia.se och Boanalys.se

Artikelserien: Så här får man en mer attraktiv bostadsrättsförening vänder sig i första hand till befintliga bostadsrättsföreningars styrelse och medlemmar, men den är säkert även en intressant läsning även för bostadsrättsköpare, fastighetsmäklare, bostadsrättsförvaltare, teknikkonsulter, banker samt utbildare inom området bostadsrätt. Se även det nya konceptet Trygg Bostadsrättsförening som kommit från t ex förvaltningsföretaget SBC samt byggföretagen JM, Skanska, Peab och Veidekke.

Innehållsbeskrivning: Se del 1 nedan

  1. Inledning: Vad är en mer attraktiv bostadsrättsförening?  V.1
  2. Bostadsrättsföreningens fastighet & miljö
  3. Bostadsrättsföreningens förvaltning & ekonomi
  4. Bostadsrättsföreningens kommunikation & organisation
  5. Vad är en mer attraktiv bostadsrättsförening? Slutsatser och tips.

Se även en artikel om Fastitias förslag till en ny modell för årsredovisningen från förlaget Bofakta